Cum ajungem să obțimen rezultat la ecuația de forma: $$ax^2+bx+c=0 \\ x^2+2xy+y^2=z \\ (x+y)(x+y)=z \\ x+y=\pm\sqrt{z} \\ x=-y\pm\sqrt{z} \\ x^2+\frac{b}{a}x+\frac{c}{a}=0 \\ x^2+2\frac{b}{2a}x+\frac{b^2}{4a^2}-\frac{b^2}{4a^2}+\frac{c}{a}=0 \\ (x+\frac{b}{2a})^2=\frac{b^2}{4a^2}-\frac{c}{a} \\ (x+\frac{b}{2a})^2=\frac{b^2-4ac}{4a^2} \\ x+\frac{b}{2a}=\pm\sqrt{\frac{b^2-4ac}{4a^2}} \\ x=-\frac{b}{2a}\pm\frac{\sqrt{b^2-4ac}}{2a} \\ x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}$$

Politica de confidențialitate Politica privind cookie-urile Termeni și condiții de utilizare

2018 Marce.ro Toate drepturile rezervate.